Chick-Fil-A Roadshow 2014

Και αυτή τη χρονιά η Chick-Fil-A επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της συνεργασίας μας. Φέτος, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία εκδηλώσεις στην Ελλάδα και την Βουλγαρία. Η εβδομαδιαία επίσκεψη ξεκίνησε με εκδήλωση στην Σόφια και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο VUZF, που ειδικεύεται στους τομείς Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών. Πέρα από το σεμινάριο, υπήρξαν την επόμενη ημέρα συναντήσεις εργασίας με τις Πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου και συζητήσεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για μελλοντικές συνεργασίες. Η δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στο University of Sheffield International Faculty, CITY College. Το ταξίδι της Chick-Fil-A έκλεισε με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ΑΠΘ.

read more

Art of Busking – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014

Το «The Art of Busking» ήταν ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων καλλιτεχνών από τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία και την Τσεχία. Ο σκοπός της δράσης ήταν η πολιτιστική ανταλλαγή αλλά και η ανταλλαγή καλών πρακτικών ως προς τις παραστατικές τέχνες του δρόμου (ζογκλερικά, τσίρκο, ακροβατική, χορό, θέατρο, μουσική, fire performing, street art κλπ.). Ο σκοπός αυτός επιτεύχθηκε μέσω workshops, προπονήσεων, ομαδικής εργασίας, βιωματικής και μη τυπικής μάθησης και μέσα από μια σειρά διαπολιτιστικές δράσεις. Το τελικό προϊόν του προγράμματος ήταν μία παράσταση ανοιχτή στο κοινό της Θεσσαλονίκης και αφιερωμένη στους νέους υπό το πλαίσιο ”Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας 2014”.

read more

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης: Creative Entrepreneurship

Η δράση πραγματοποιήθηκε 12­-20 Απριλίου 2013 στην Δρέσδη της Γερμανίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Creative Entrepreneurship“ είχε ως σκοπό να φέρει σε επαφή δημιουργικούς νέους επαγγελματίες από τη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Γερμανία, την Ελλάδα, την Πολωνία και την Ισπανία με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και και καλών πρακτικών στον τομέα των δημιουργικών βιομηχανιών.

read more

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης: Capture Culture 

Η δράση πραγματοποιήθηκε 9-18 Νοεμβρίου 2013 στην Δρέσδη της Γερμανίας. Είχε στόχο να φέρει κοντά αρχιτέκτονες, φωτογράφους, δημιουργούς video, ιστορικούς, παιδαγωγούς τέχνης, από Βουλγαρία-Σόφια, Γαλλία-Τουλούζη, Γερμανία-Δρέσδη, Ελλάδα-Θεσσαλονίκη, Ιταλία-Νάπολη, Κροατία-Ζάγκρεμπ, Τουρκία-Χακκάρι. Ο σκοπός ήταν να πραγματοποιήσουν έρευνα στα πεδία των ειδικοτήτων τους, σε σχέση με ένα εγκαταλειμμένο κτίριο της κάθε πόλης.

read more

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth in Action: Nature Reverence II

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου (1 – 12 Αυγούστου 2013) στην περιοχή της Σαξονίας στην Γερμανία (Εθνικό Πάρκο) και αφορούσε στην πολιτισμική διάδραση των συμμετεχόντων, μέσω της επαφής τους με την φύση και την ενασχόληση τους σε αθλητικές κυρίως δραστηριότητες. Κατά την 12ήμερη δράση οι 7 ομάδες – χώρες που συμμετείχαν (Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και Ελλάδα) είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνεργαστούν, να διασκεδάσουν μέσω καθημερινών εξορμήσεων στο Εθνικό Πάρκο και με κοινό ενδιαφέρον το περιβάλλον.

read more

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth in Action: Rule the world and become an Entrepreneur

Το YET ταξίδεψε φέτος το καλοκαίρι στο νεότερο μέλος της Ε.Ε. , στην Κροατία, για συμμετοχή σε μια ακόμη Ευρωπαϊκή δράση.

Τα 3 κορίτσια και τα 2 αγόρια της ομάδας, όλοι τους φοιτητές της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν. Μακεδονίας πήραν μέρος στο πρόγραμμα Youth in Action, «Rule the world and become an Entrepreneur». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ομάδες νέων από 5 επιπλέον χώρες, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία Κροατία και Τουρκία.

read more

2ο Συνέδριο Αγρό-τεχνολογίας

Το ΥΕΤ ήταν υποστηρικτής του 2ου Συνεδρίου Αγροτοτεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το Συνέδριο αποτέλεσε συνέχεια του αντίστοιχου περσινού και πλέον εξελίσσεται σε θεσμό στα οικονομικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

read more

Meet Greece v2 | SKG

Το ΥΕΤ συμμετείχε στο συνέδριο Meet Greece v2 | SKG, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το διήμερο 13 & 14 Ιουνίου 2013. Η δράση είχε στόχο να παρουσιάσει τάσεις, ιδέες και ρεύματα που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία στους χώρους της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, των κοινωνικών πρωτοβουλιών, του διαδικτύου.

read more

Chick-Fil-A Roadshow 2013

Άλλο ένα επιτυχημένο κεφάλαιο προστέθηκε στην συνεργασία του ΥΕΤ με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες εστίασης στις ΗΠΑ. Μία ακόμη εταιρική αποστολή της Chick-Fil-A επισκέφθηκε την Ελλάδα στα μέσα Μαΐου 2013. Αυτή την φορά δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο (συνάντηση εργασίας με το τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο), στην Κατερίνη (συζήτηση με μαθητές μέσης εκπαίδευσης), στις Σέρρες (workshop σε συνεργασία με την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Σερρών) και στην Θεσσαλονίκη (workshop σε συνεργασία με την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας). Επίσης, υπήρξε φιλική συνάντηση εργασίας με την ελληνική εταιρία εστίασης «Έργον».

read more

3ο Συνέδριο Hotel & Hospitality Management

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά το Hotel & Hospitality Management Conference την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013. Περισσότερα από 145 άτομα παρακολούθησαν το 4ωρο συνέδριο, φοιτητές και επαγγελματίες από τον κλάδο της εστίασης και τουρισμού. Οι ομιλητές, προερχόμενοι από την ακαδημία και τις επιχειρήσεις, παρουσιάσαν νέες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο της φιλοξενίας. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του City College με την υποστήριξη των YET, City Marketing Club, Marketing Club και Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη.

read more